500 gr ayıklanmış karides
tuz, biber
patates püresi:
800 gr patates
100 ml sıcak süt
2 yemek kaşıgı tereyağı
1 yumurta sarısı
sos:
100 ml balık bulyonu400 ml krema
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı limon suyu
dereotu
tuz, biber
Balığı büyük lokmalar halinde doğra ve fırına dayanıklı bir kaba koy. Tuz ve biberle tatlandırdıktan sonra yağlı kağıt ile ört. Fırında 225 derecede 15 dakika pişir. Balığın suyunu bir tencereye boşalt. Kremayı, unu ekle ve karıştırarak kaynat. Limon suyu ve dereotunu ekle. Karideslerden süsleme için biraz ayır ve kalanını balığın üzerine yerleştir. Sosu dök. Patatesleri pişir ve ez. Yağ ve sütü ekle. Baharatlarla tatlandır ve son olarak yumurta sarısını kat. Sıkma torbası yardımı ile fırın kabının kenarlarına şekillendirerek sık. 10-15 dakika patatesler renk alana kadar kızart ve kalan karides, dereotu ve limon dilimleri ile süsleyerek servis et.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder