kullanışlı mutfak aletleri için TIKLA
Hijyen kuralları için TIKLA
Tuz ile ilgili pratik bilgiler için TIKLA

2010/08/19

karidesli risotto




2 su bardağı avorio pirinci
3 adet küçük tatlı soğan
1 litre tavuk bulyonu
250 gr ayıklanmış karides
100 gr parmesan peyniri
tuz ve karabiber


Bulyonu bir tencerede kaynat. Soğanları doğra ve pirinçle beraber kavur. Pirinçler şeffaflaşmaya başlayınca bulyonu kepçeyle yavaşça eklemeye başla. Her kepçeyle ekleyişten sonra karıştırarak çekmesini bekle. Pirinçler yumuşayıp lapa bir görüntü olduğu zaman risotto hazır demektir. Parmesan peyniri rendeleyip, tuz ve biberini ekle. Risottoyu servis tabağına al ve karidesleri ekle.

3 yorum:

nesrin dedi ki...

Ben de risotto yapmayi ögrenmek isterim. Tarifiniz mutlaka yardimci olacaktir. Sevgiler...

sarımutfak-hande dedi ki...

KARİDESE BAYILIRIM EMİNİM ŞAHANEDİR ELLERİNE SAĞLIK CANIM MUTLU HAFTALAR

Adsız dedi ki...

cok sey ogrendim