2 su bardağı avorio pirinci
3 adet küçük tatlı soğan
1 litre tavuk bulyonu
250 gr ayıklanmış karides
100 gr parmesan peyniri
tuz ve karabiber
Bulyonu bir tencerede kaynat. Soğanları doğra ve pirinçle beraber kavur. Pirinçler şeffaflaşmaya başlayınca bulyonu kepçeyle yavaşça eklemeye başla. Her kepçeyle ekleyişten sonra karıştırarak çekmesini bekle. Pirinçler yumuşayıp lapa bir görüntü olduğu zaman risotto hazır demektir. Parmesan peyniri rendeleyip, tuz ve biberini ekle. Risottoyu servis tabağına al ve karidesleri ekle.
3 yorum:
Ben de risotto yapmayi ögrenmek isterim. Tarifiniz mutlaka yardimci olacaktir. Sevgiler...
KARİDESE BAYILIRIM EMİNİM ŞAHANEDİR ELLERİNE SAĞLIK CANIM MUTLU HAFTALAR
cok sey ogrendim
Yorum Gönder