kullanışlı mutfak aletleri için TIKLA
Hijyen kuralları için TIKLA
Tuz ile ilgili pratik bilgiler için TIKLA

2011/06/19

naneli çikolatalı pasta

200 gr tereyağı
100 gr bitter çikolata
100 gr after eight çikolata
4 yumurta
2 dl = 160 gr şeker
1 çay kaşığı vanilin
1,5 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı kakao
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çimdik tuz

glasürü için;

50 gr tereyağı

100 gr after eight çikolata

3-4 damla nane esansı

süsleme icin after eight çikolata


Fırını 175° ayarla. Kek için tereyağını erit, çikolata ve after eighti ekle karıştırarak soğut. Yumurta, şeker, vanilini pürüzsüz hale gelene kadar çırp. Çikolatalı karışımı ekle. Un, kabartma tozu, kakao ve tuzu kat. Tabanı çıkabilen bir pasta kalıbını yağlı kağıt ile kapla. Karışımı dök ve 20 dakika pişir. Keki kalıbın içinde soğutmaya bırak ve bu arada glasürü hazırlamak icin tereyağı ve çikolatayı erit. Nane esansı ile tatlandır. Glasürü kekin üzerine boşalt ve spatula ile düzelterek buzdolabında 2-3 saat sertleşene kadar beklet. Keki kalıptan çıkarttıktan sonra after eight çikolataları ile süsle. Pasta dolapta ne kadar çok dinlenirse, o kadar lezzetli olur.

Hiç yorum yok: