kullanışlı mutfak aletleri için TIKLA
Hijyen kuralları için TIKLA
Tuz ile ilgili pratik bilgiler için TIKLA

2009/04/13

sjömansbiff - denizcinin bifteği



500 gr biftek
sıvı yağ
3 kuru soğan
1 kg patates
tuz
iri çekilmiş karabiber
1 yemek kaşığı şeker
1 şişe bira + 1 su bardağına yakın su yada 2,5 su bardağı su + et suyu
1 yemek kaşığı soya sosu
doğranmış maydanoz

Eti küçük parçalar halinde kes ve yağda kızart. Patates ve soğanları soy ve dilimler halinde doğra. Bir güvece veya fırına dayanıklı kaba patatesten başlayarak sıra ile soğan ve etleri diz. En son patates ile bitir. Her kata baharatları ve şekeri serp. Sıvı karışımını (bira+ su veya etsuyu) , soyayı ekle. Kapak örterek, fırının alt kısmında 200° de yaklaşık 1½ saat et ve patatesler yumuşayana kadar pişir. Üzerine maydanozu serpiştir.

1 yorum:

Ayhan Demiral dedi ki...

Merhaba. Öncelikle, tebrikler. Böyle güzel bir siteyi yayınladığınız için. http://www.ayhandemiral.com/ adlı blogumda yemek tarifleri yazmaya başlayacağım. Sizin sitenizden de fikirler aldım. Teşekkürler.