kullanışlı mutfak aletleri için TIKLA
Hijyen kuralları için TIKLA
Tuz ile ilgili pratik bilgiler için TIKLA

2009/05/17

Fırında yunan köftesi ve yunan cacığı



500 gr kıyma
¼ su bardağı patates nisaştası
1 yumurta
1 yemeklik doğranmış kuru soğan
100 gr jülyen doğranmış kurutulmuş domates (yağda bekletilmiş)
50 gr küp doğranmış beyaz peynir
doğranmış yeşil soğan
tuz, karabiber

cacık;
salatalık
süzme yoğurt
sarımsak
tuz
zeytinyağı

Kıymayı, bütün malzemeler ile karıştırarak, yağlanmış bir fırın kabına bastırarak yerleştir. 175 derecede üzeri kızarıp, içi iyice pişene kadar fırında kızart. Cacık için, salatalıkları kabuklarını alacalı soyarak rendele. Süzgeçte suyunu süzdür. Yoğurtla karıştırıp, ezilmiş sarımsak ve tuz ile tatlandır. Zeytinyağı dökerek köfte ile servis et.

Hiç yorum yok: