kullanışlı mutfak aletleri için TIKLA
Hijyen kuralları için TIKLA
Tuz ile ilgili pratik bilgiler için TIKLA

2009/02/11

cevizli çörek



1 tatlı kaşığı toz şeker
25 gr yaşmaya
500 ml ılık su
11 dl = 660 gr un
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı dövülmüş ceviz
150 gr margarin
sıvı yağ
1 yumurta sarısı

Şeker ile mayayı suda erit. Un ve tuzu ekleyerek yoğur. 30 dakika mayala. Hamuru üçe böl. Tezgaha sıvı yağ dökerek hamurun bir parçasını el yardımıyla ince şekilde aç. Margarini eriterek hamurun üzerine dök. Cevizi hamurun her yerine eşit paylaştır. Diğer parçaları da hamurun üzerine ser, yağ ve ceviz dökerek aynı işlemi tekrarla. Kare kare kestikten sonra, her kareyi rulo yap. Yağlanmış tepsiye dizerek yumurta sarısı sür ve 250 derecede kızarana dek pişir.

2 yorum:

GELİNCİK MUTFAK dedi ki...

canım seni tebrik ediyorum...güzel işler yapmıisın...sık sık senden tarif alıcaz anlaşılan...ellerine sağlık....

meleginmarifetleri dedi ki...

Yeşimcim nereleredesin yaa görüşemez olduk çoktan beri..
Harika işler çıkmış yani mamalar ortaya ellerine sağlık bu cevizli çörekte harika olmuş bence ellerine sağlık.
Sevgiler.