kullanışlı mutfak aletleri için TIKLA
Hijyen kuralları için TIKLA
Tuz ile ilgili pratik bilgiler için TIKLA

2009/02/14

limonlu somon ve patates bohçası



4 dilim somon balığı
1 yemek ka
şığı zeytinyağı
½ limon suyu
Tuz, karabiber
Limonlu tereya
ğı;
75 gr oda s
ıcaklığında tereyağı yada margarin
1 limon suyu
Patates paketi;
8 orta boy patates
4 tane 30 x 30 cm ölc
ülerinde aluminyum folyo
K
ıyılmış dereotu
4 yemek ka
şığı tereyağı
S
üsleme için lime yada limon

Limonlu tereyağı için yağ ve limon suyunu karıştır ve dolapta beklet. Patatesleri soy ve zar şeklinde doğra. Alüminyum folyolara paylaştır. Tuzunu ek, yeşil sogan ve dereotunuda ekle. Uzerlerine biraz sıvı veya tereyağı kat. Paketleri düzgünce kapat. Fırında veya ızgarada pişir. Balıklara fırçayla biraz yağ sür. Limon suyunu gezdir. Tuz ve biberini ek. Izgarada pişir. Limonlu yağı balıklara paylaştırarak, patates ile servis et.

1 yorum:

Yaren dedi ki...

Ellerine saglik nefis görünüyor.Sevgiyle kal.