kullanışlı mutfak aletleri için TIKLA
Hijyen kuralları için TIKLA
Tuz ile ilgili pratik bilgiler için TIKLA

2008/03/10

balık graten

1 kişilik

200 gr kılçıkları ayıklanmış balık (somon, mezgit gibi)
200 ml süt
1 kuru soğan
2 yemek kaşığı balık bulyonu
20 gr tereyağı
20 gr un
Dereotu
2 patates
Tereyağı
Süt
Tuz
Beyaz biber

Sütü, kabukları soyulmuş bütün kuru soğan ile kaynat. Soğanın sadece aroması gerekli. Balığı bir kaba koy ve kuru soğanı sütün icinden alarak, sütü balığın üzerine dök. Balık sütün sıcaklığı ile pişecek. Balığı el ile kontrol edip piştiğinden emin olduktan sonra, bir fırın kabına didikle ve tuz, beyaz biber ile tatlandır. Süt, sos icin kullanılacak. Tereyağını erit ve unu kavur. Sütü boşalt ve balık bulyonunu da ekle. Koyulaştıktan sonra kıyılmış dereotunu ekle. Balığın üzerine boşalt ve buzdolabında sosun sertleşmesini bekle. Patatesleri haşla ve süt, tereyağı ile püre yap. Tuz ve biberle tatlandırdıktan sonra, püreyi sıkma torbası ile ortasını boş bırakacak şekilde balığın üzerine sık. Patatesler renk alana kadar fırında kızart.

8 yorum:

Aynur dedi ki...

Cok guzel gozukuyor

ellerine saglik

selamlar

www.aynurdantarifler.blogspot.com

ayşegül mutfakta dedi ki...

ooo eline sağlık çok gurme bişey olmuş bu!

Aybike Ceylan dedi ki...

Yesim'cigim,
Ellerine saglik. Masallah hic bos durmuyorsun, hepsi cok guzel, sevgiler.

Adsız dedi ki...

Merhaba Yeşim hanım çok alakasız biryerden ulaştım size ama kusura bakmayın :)Ya ben kimyagerim ve bu yaşpastalar varya sizin yaptığınız o güzellerinden:) hah onların üzerine koyulan meyveler (örneğin kivi)vardırya ve onun da üzerine jöle koyarsınız, normalde o meyve o jöleyi zamanla içerdiği enzimden dolayı parçalar jöle zamanla kaybolur. Peki siz ne yapıyorsunuz da veya pastahaneler ne yapıyorda o jöleler kaybolmuyor ? :) Benim ödevimde bu eğer bana mail atarsanız sevinirm:) kolay gelsin ..

Adsız dedi ki...

Bayılırım balığa...Hele böylesine...

Adsız dedi ki...

Merhaba Yeşim sitene ilk gelişim çok beğendim herşey çok güzel elelrine sağlık seninle blog arkadaşı olmak isterim linklerime ekliycem seni bu arada sende linklerine pasta tarifleri olarak beni eklersen çok sevinirim selamlar sevgiler.

Adsız dedi ki...

Merhabalar Yeşimcim,
ellerine sağlık canım yine nefis yemekler yapmışsın hepsi birbirinden güzel
balık grateni çok beğendim ellerine sağlık...
sevgiler...

bir dilim bir tutam dedi ki...

Yesim'cim benimde buna benzer sütlü bir balik tarifim var.Ama seninkini de muhakkak deneyacegim.Tarifi aldim.Tesekkürler Sevgiler