kullanışlı mutfak aletleri için TIKLA
Hijyen kuralları için TIKLA
Tuz ile ilgili pratik bilgiler için TIKLA

2008/03/05

zerdeçallı pilav ve tavuk, sebze sote


Haşlanmış veya ızgara edilmiş tavuk
Karışık sebzeler (bebe mısır, börülce, kırmızı biber, sarı biber, havuç vs.)
1 su bardağı kabuklu pirinç
Su
Tuz
1 yemek kaşığı zerdeçal
1 yemek kaşığı sıvı yağ

Pirinci, zerdeçal, tuz ve yeterli miktarda su ile pişir. Tavuğu didikleyerek bir tavada sıvı yağ ile hafif sotele. Üzerine lokmalık şekilde kesilmiş sebzeleri ekle. Sebzeler fazla yumuşamadan ateşten al ve servis et.

2 yorum:

mamila dedi ki...

Yeşimcim merhaba nereleresin. kolaylıklar gelsin sevgiler

meleginmarifetleri dedi ki...

Yeşimcim ben kaç günden beri nete giremedim sen döktürmüşsün vallahi
kakuleli kekin tadını merak ettim daha doğrusu aromasını.
tavuk sebze sotede nefis görünüyor ellerine sağlık şekerim.
Nerelerdesin ya yoksun gerçi bende yoktum ama baya yoğun çalışıyorsun heralde görüşeli özledim canım öptüm bayy