kullanışlı mutfak aletleri için TIKLA
Hijyen kuralları için TIKLA
Tuz ile ilgili pratik bilgiler için TIKLA

2007/12/18

Provence usulü kabak


4 kabak
Zeytinyağı
Içi;
2 kuru soğan
1 su bardağı zar şeklinde doğranmış havuç
Yeşil soğan
Yarım su bardağı domates püresi
Tuz, karabiber
Yarım su bardağı rende peynir

Fırını 200° ye ayarla. Kabakları uzunlamasına ikiye böl. Içini kaşık yardımı ile boşalt ve doğra. Kalan kısmını zeytinyağı ile yağla ve fırın kabına koy. 15 dakika fırında pişir. Soğanları küçük doğra ve havuçlarla beraber yağda çevir. Kabak içini de ekle. Yeşil soğan, domates püresi ve baharatları da kat. Fırının derecesini 225° e yükselt ve harcı kabaklara paylaştır. Peynir rendesini de serptikten sonra üzeri kızarana dek fırında kızart.

2 yorum:

Aybike Ceylan dedi ki...

Ellerinje saglik Yesim'cigim,

Bayramini kutluyor, daha nice bayramlara saglikla, hep birlikte ve mutluluklarla diyorum.

Sevgilerimi gonderiyorum.

Kevser - Elda'nin Annesi dedi ki...

Bayramlar
Umuttur,özlemdir...
Sevdiklerimizin daima yanımızda olması dileğiyle
Hayırlı bayramlar.