kullanışlı mutfak aletleri için TIKLA
Hijyen kuralları için TIKLA
Tuz ile ilgili pratik bilgiler için TIKLA

2007/12/17

patlıcan soslu köfteler


500 gr kıyma
4 yemek kaşığı galeta unu
1 yemek kaşığı patates unu
1 dl su (yarım su bardağı)
1/2 kuru soğan
1 yumurta
2 yemek kaşığı et suyu
1 çay kaşığı fesleğen
4 yemek kaşığı rende parmesan
Tuz, karabiber
Patlıcan sosu:
350 gr patlıcan
1 diş sarımsak
5 doğranmış domates
Et suyu
Karabiber , tuz

Patlıcanları sudan geçir ve zar şeklinde doğra. Sarımsağı çok ince doğra. Patlıcanları, sarımsakla beraber yağda çevir. Domatesleri ve et suyunuda ekle. 5 dakika kaynat. Tuz ve karabiberle tatlandır. Su, galeta ve patates unlarını karıştır. 10 dakika şişmelerini bekle. Soğanı rendele ve kıyma, yumurta, fesleğen, peynir ve et suyu ile beraber karışıma ekle. Baharatlarını kat. Pürüzsüz hale gelene kadar yoğur. Yuvarlak köfteler haline getir ve kızart. Makarna ve patlıcan sosu ile servis et.

2 yorum:

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

İyi ve her şeyin istediğinden de daha güzel olacağı harika bir bayram diliyorum.
Sevgiler…

meleginmarifetleri dedi ki...

Yeşimim ellerin dert görmesin canikom yaptın ha patlıcanı harika olmuş öpüyorum iyi bayramlar dilerim sevgiyle kal canım bayyy