kullanışlı mutfak aletleri için TIKLA
Hijyen kuralları için TIKLA
Tuz ile ilgili pratik bilgiler için TIKLA

2007/12/19

kuru erikli köfte


3/4 dl = yarım su bardağından biraz az yulaf
1 yemek kaşığı patates unu
1 1/2 dl = 150 ml süt
500 gr kıyma
1 1/2 çay kaşığı tuz
Karabiber
1 yemek kaşığı soğan rendesi
2 yemek kaşığı maydanoz
1 yumurta
kuru erik
2 dl =1 su bardağı su +
1 yemek kaşığı konsantre et suyu veya 1 su bardağı et suyu
Sos:
Tavada kalan et suyu
1 yemek kaşığı un
1/2 dl = yarım su bardağından daha az su
1 dl = 100 ml su
Soya sosu
Tuz, karabiber

Yulaf, patates unu ve sütü bir kapta karıştır. 10 dakika beklet. Kıyma, tuz, karabiber, maydanoz, soğan ve yumurtayı ekle. Yoğurduktan sonra yağlı bir kağıt üzerine 12 parçaya bölerek koy. Her bir parçayı dikdörtgen şekile getirerek içine yarım bir erik koyarak rulo köfte haline getir. Bir tavada kızart ve et suyunu ekleyerek kapak altında pişir. Köfteleri tavadan al ve kalan sıvının içine unu, su ve kremayı koy. Karıştırarak kaynat ve soya, tuz, karabiber ile tatlandır. Köfteleri tekrar bu sosun içine al ve biraz kaynattıktan sonra patates püre ve bezelye ile servis et.

1 yorum:

EZGi :)) dedi ki...

değişik tarifler denemeyi çok seviyorum.bu anlamda siteniz harika.bu köfteyi en yakın zamanda denemeyi düşünüyorum.çok leziz görünüyor.ellerinize saglık.
sevgiler