kullanışlı mutfak aletleri için TIKLA
Hijyen kuralları için TIKLA
Tuz ile ilgili pratik bilgiler için TIKLA

2007/11/13

fesleğenli tavuk biftekleri


4 tavuk göğsü
1/2 çay kaşığı tuz
1 fiske karabiber
Içi;
Fesleğen
Kurutulmuş domates, ince doğranmış
Kürdan
Sıvı yağ
Elma dilimi patates:
500 gr patates
Kalın tuz
Kekik
Sos:
3 yemek kaşığı doğranmış fesleğen
2 su bardağı yoğurt
Tuz, karabiber

Tavukların bir yanını cep şeklinde ortadan kes. Tuz ve karabiberle. Tavuklara fesleğen ve domates doldur ve kürdanla tuttur. Yağda iki tarafını da kızart ve fırın kabına yerleştir. 20 dakika da fırında 225Cº de kızart. Patatesleri elma dilimleri şeklinde doğra. Biraz sıvı yağ gezdir ve güzelce karıştır. Tuz ve kekik dökerek fırında yumuşayana dek pişir. Sos için yoğurt, fesleğen ve baharatları karıştır. Tavukları dilimle ve patates, sos ve salata ile servis et.

1 yorum:

meleginmarifetleri dedi ki...

selam canım bloguna bayıldım çok güzel tariflerin var ellerine sağlık bende beklerim gerçi senin kadar profosyenel değilim ama yinede ev hanımıyım:)) seni linklerime ekliyorum her zaman ziyaretine gelmeye çalışıcam hoşçakal