kullanışlı mutfak aletleri için TIKLA
Hijyen kuralları için TIKLA
Tuz ile ilgili pratik bilgiler için TIKLA

2007/11/12

çikolatalı bisküviler



250 gr oda sıcaklığında margarin
2 dl = 180 gr kahverengi şeker (1 su bardağı)
2 dl = 180 gr toz şeker
2 çay kaşığı şekerli vanilin
2 yumurta
Iri doğranmış çikolata
6 dl = 360 gr un (3 su bardağı)
1 çay kaşığı kabartma tozu
1/2 fiske tuz
1 yemek kaşığı kakao

Yağ, şekerler, vanilini güzelce karıştır. Yumurtaları teker teker ekle ve karıştırmaya devam et. Çikolata, un, kabartma tozu, tuz ve kakaoyu bir kapta karıştır ve yumurtalı karışıma dök. Kabardıkların da yapışmamaları icin yeterli aralık bırakarak bir fırın kağıdının üzerine yuvarlak şekillerde dök. (2 yemek kaşığı harç, yeterli irilikte kurabiyeler oluyor) üzerlerine bastırarak düzleştir. 15 dakika 175Cº de pişir.

1 yorum:

Aybike Ceylan dedi ki...

Ellerine saglik Yesim'cigim, nasil vakit buluyorsun her gun tarif yayinlamaya, tebrik ediyorum.
Sevgilerimi gonderiyorum ve iyi bir hafta diliyorum