kullanışlı mutfak aletleri için TIKLA
Hijyen kuralları için TIKLA
Tuz ile ilgili pratik bilgiler için TIKLA

2007/11/13

chili sos


2 kg olgun domates
2 iri kuru soğan
1 1/2 dl = ¾ su bardağı sirke
1 dl = yarım su bardağı su
1 1/2 dl = 145 gr kahverengi şeker
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı kırmızı toz biber
1/2 çay kaşığı zencefil
1/2 tohumları çıkarılmış ve çok küçük doğranmış acı biber

Domateslerin kabuklarını soy ve küçük parçalara doğra. Soğanları soy ve doğra. Diğer malzemeler ile birlikte bir tencereye koy. 40 dakika domatesler püre haline gelene kadar kısık ateşte pişir. Dibinin tutmaması icin arada bir karıştır. Kaynayan suda dezenfekte edilmiş sıcak kavanozlara doldur ve ağızlarını kapat. Buzdolabında sakla. Makarna, et yemeklerinde sos olarak kullanılabilir.


1 yorum:

Adsız dedi ki...

selam..ne güzel bir sos olmus..makarnanın yanında çok güzel yenir..elinize saglık...