kullanışlı mutfak aletleri için TIKLA
Hijyen kuralları için TIKLA
Tuz ile ilgili pratik bilgiler için TIKLA

2007/09/25

firinda vejeteryan makarna


300 gr kalem makarna
2 kuru sogan
2 dis sarimsak
1 kucuk kabak
500 gr domates puresi veya rende
1 cay kasigi feslegen
1/2 cay kasigi seker
tuz, karabiber
200 gr rende peynir
200 gr mantar
kiyilmis maydanoz

Makarnayi hasla, sudan gecir ve kenarda beklet. Kabagi, sogani, sarimsagi cok kucuk dogra. Yagda cevir. Domatesi, feslegeni ve sekeri kat ve biraz kaynat. Tuz ve biberini ekle. Makarnanin yarisini bir firin kabina koy ve karisimdan biraz dök. Peynir rendesinden de biraz koy. Makarnanin kalanini ve sonra peyniri koyarak firinda 225C° de peynirler eriyip renk alana kadar kizart. Bu arada mantarlari dogra ve yagda cevir. Gratine olmus makarnanin uzerine, maydanoz ile susleme yaparak servis et.

1 yorum:

Gönülünce Lezzetler dedi ki...

Hangi güzel tada yorum yazacağımı şaşırdım.Usta elden çıkmış lezzetler.Her biri çok lezzetli ve şık duruyor.Sunumlarda süper ellerinize sağlık...