kullanışlı mutfak aletleri için TIKLA
Hijyen kuralları için TIKLA
Tuz ile ilgili pratik bilgiler için TIKLA

2007/09/25

safranlı balık çorbası

4 kişilik
2 iri doğranmış kuru soğan
2 diş küçük doğranmış sarımsak
1 doğranmış havuç
5 doğranmış patates
1/2 gr safran
2 yemek kaşığı tereyağı
domates püresi
3 su bardağı su
1 1/2 tablet balık bulyonu
1 1/2 çay kaşığı tuz
karabiber
400 gr küçük parçalar halinde beyaz balık eti
1 yemek kaşığı kekik

Soğan, sarimsak, havuç, patates ve safranı tereyağında birkaç dakika çevir. Domates püresi, su, bulyon, tuz ve biberide kat. 15 dakika önce harlı ateşde , sonra kısık ateşte pişir. Balığı da ekle ve 5 dakika kısık ateşte pişirmeye devam et. Ü
zerine kekik ekle ve sarımsaklı ekmek ile servis et.

Hiç yorum yok: