kullanışlı mutfak aletleri için TIKLA
Hijyen kuralları için TIKLA
Tuz ile ilgili pratik bilgiler için TIKLA

2007/10/04

uzakdogu usulu izgara tavuk

1 kg tavuk butu
1 lt tavuk bulyonu
marine:
4 yemek kasigi zeytinyagi
1 yemek kasigi limon suyu
1 tatli kasigi rende zencefil
1 yemek kasigi soya sosu
2 dis dogranmis sarimsak
2 yemek kasigi dogranmis
domates salsa:
4 domates suyu bosaltilmis ve zar seklinde kesilmis
1/2 dogranmis kirmizi sogan
1 dis dogranmis sarimsak
1/2 cay kasigi tuz
karabiber
1 cay kasigi balsamik sirke

Bulyonu buyuk bir tencerede kaynat. Tavuk butlarini kaynayan bulyona ekle ve 15 dakika pisir. Pisen butlari bir kenarda sogumaya al. Marine icin butun malzemeleri karistir. Butlara firca ile sur. Izgarada pisir. Salsa icin malzemeleri karistir. Zerdecalli pilav ve salsa sos ile servis et.

Hiç yorum yok: