kullanışlı mutfak aletleri için TIKLA
Hijyen kuralları için TIKLA
Tuz ile ilgili pratik bilgiler için TIKLA

2007/08/31

salamura somon balığı


1 butun somon baligi (1 kg)
2 cay kasigi iri cekilmis beyaz biber
4 yemek kasigi tuz
4 yemek kasigi seker
dogranmis dereotu

Baligi uzunlamasina ikiye böl ve görunen iri kilciklari ayikla. Sudan gecirip, kagit havlu ile guzelce kurula. Beyaz biber, tuz ve sekeri karistir. Karisimi baliga yedir. Dereotunu esit yay. Ic kisimlar ust uste gelecek sekilde baligi kapat. Seffaf folyo ile sikica paketle ve buzdolabinda 2 gun beklet. Derin dondurucuda da saklanabilir fakat saklama suresi 1-2 aydir. Servis zamani keskin bir bicak ile file bicagi tercihtir, dilimle. Giris yemegi olarak, yilbasi partilerinde, salata veya sandvicler ile sunulabilir.

Hiç yorum yok: