kullanışlı mutfak aletleri için TIKLA
Hijyen kuralları için TIKLA
Tuz ile ilgili pratik bilgiler için TIKLA

2007/08/25

kırmızı biberli karides çorbası


2 kırmızı biber
500 gr ayıklanmamış karides
1 kuru soğan
1 havuç
küçük bir parça kereviz
2 yemek kaşığı margarin yada tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı domates püresi
1 lt su
1-2 çay kaşığı kekik
1 adet defne yaprağı
1 su bardağı krema tuz, karabiber

Biberleri doğra, tohumlarını ve fazlalık kısımlarını ayıkladıktan sonra et kısmını tuzlanmış suda 10 dakika yumuşat. Suyu boşalt ve biberleri bir rondoda püre haline getir. Karidesleri ayıkla ve kabukları bir kenara ayır. Rondoda kabuklar, soğan, kereviz ve havucu küçük parçalar haline getir. Rondo yoksa sebzeler zar şeklinde doğranıp, kabuklarda el ile parçalanabilir. Bir tencerede yağı erit ve kabuk karışımını 5 dakika renk alana kadar karıştır. Üzerine unu serp, domates püresi, kekik ve defne yaprağını ekle. İyice karıştır. Suyunu kat ve kaynat. 15-20 dakikada kısık ateşte pisir. Bir süzgeçle süz ve kalan bulyonu temiz bir tencereye boşalt. Kremayı, biber püresini ve karidesleri ekle ve ısıt. Baharatla tatlandır ve servis et.

Hiç yorum yok: