kullanışlı mutfak aletleri için TIKLA
Hijyen kuralları için TIKLA
Tuz ile ilgili pratik bilgiler için TIKLA

2007/08/30

kırmızı biber soslu balık




600 gr beyaz etli kılçıkları ayıklanmış balık
1 kuru soğan
2 adet kırmızı biber
1 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı balık bulyonu
½ su bardağı krema
Tuz, karabiber

Balığı iri parçalar halinde doğra. Soğanı soy ve dilimle. Biberlerin tohumlarını ayıkla ve şerit halinde kes. Soğan ve biberleri yağda çevir. Üzerine unu kat ve karıştır. Bulyonu ve kremayı ekle ve 3 dakika karıştırarak pişir. Karışımı blender dan geçir. Tuz ve biberle tatlandır. Balığı kızart. Sos ve yeşil salata ile servis et.

Hiç yorum yok: