kullanışlı mutfak aletleri için TIKLA
Hijyen kuralları için TIKLA
Tuz ile ilgili pratik bilgiler için TIKLA

2010/08/17

patatesli focaccia


25 gr yaş maya
6 dl = 3 su bardağı ılık su 37°
½ yemek kaşığı tuz
½ dl = ¼ su bardağı zeytinyağı
13 dl = 780 gr un
içi;
10 tane küçük taze patates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kekik
kurutulmuş domates
100 gr beyaz peynir
1 yemek kaşığı bal

Patatesleri kaynat ve yarıdan bölerek, zeytinyağı ve kekik karışımında marine et. Mayayı bir kasede biraz ılık su ile erit ve suyun kalanını,tuz, zeytinyağı ve unu ekleyerek hamur haline getir. Hamur biraz ele bulaşacak şekilde olacak. Hamuru 40 dakika üstü örtülü şekilde mayala. Fırını 225 derecede ısıt. Fırın tepsisini biraz zeytinyağı ile yağla. Hamuru boşalt ve kenarlara yay. Patatesleri, beyaz peyniri, kurutulmuş domatesleri hamura bastır. Balı hamurun üzerine gezdir. Fırının orta kısmında 25 dakika kızart.

1 yorum:

meleginmarifetleri dedi ki...

Harika olmuş yeşimcim ellerine sağlık nerlerdesin görüşemez olduk yaa:(
Öptüm by..