kullanışlı mutfak aletleri için TIKLA
Hijyen kuralları için TIKLA
Tuz ile ilgili pratik bilgiler için TIKLA

2008/02/03

fırında dereotlu patates


4 kişilik

5 orta boy patates
100 ml süt ( patatesin cinsine göre daha fazla gerekebilir)
1 yemek kaşığı tereyağı
Sarımsak
Dereotu
Tuz, beyaz biber

Patatesleri haşla ve ez. Süt ve tereyağını kat. Damak zevkine göre tuz, biber, sarımsak ve dereotu ekle. Güzelce karıştır ve fırın kaplarına paylaştır. 200 C de üzeri renk alana dek kızart.

2 yorum:

meleginmarifetleri dedi ki...

yeşimm nerelerdesin canım patatesler tam bana göre olmuş ellerine sağlık bayılırım patatese öptüm bay

Kevser - Elda'nin Annesi dedi ki...

Canim,
bir patates sever olarak bende bu güzel lezzetin tadini hayal etmeye calisiyorum, ellerine saglik diyorum, hem sik hem de cok degisik birsey bu yaaa.

Selam ve sevgilerimle..