1/2 ızgara tavuk
100 gr mantar
1 kuru soğan
1/2 kırmızı biber
Sıvı yağ
1/2 yemek kaşığı un
Yarım su bardağı =100 ml tavuk suyu
1/2 dl 50 ml krema
Soya sosu
Tuz, karabiber
Yarım su bardağı bezelye
Tavuğun deri ve kemiklerini ayıkla. Etini küçük parcalara kes. Mantarları temizle ve dilimle. Soğanı doğra. Biberin tohumlarını ayıkla ve zar şeklinde doğra. Mantar ve soğanı yağda çevir. Soğanlar yumuşayınca biberleri ekle. 5 dakika karıştırdıktan sonra üzerine un serp. Bulyon ve kremayı kat ve kaynayana kadar pişir. Soya, tuz ve karabiber ile tatlandırdıktan sonra tavuk ve bezelyeleri ekle. Tavuklar ve bezelyeler iyice ısındıktan sonra pilav ile servis et.
4 yorum:
Tüm yaptıkların gibi bu da harika olmuş.Öyle güzel sunuyor ve resimliyorsun bakmaya doyamıyorum.Ellerine sağlık canım...
Tüm yaptıkların gibi bu da harika olmuş.Öyle güzel sunuyor ve resimliyorsun bakmaya doyamıyorum.Ellerine sağlık canım...
yesım merhaba,tarıfler cok guzel ama sunumlarında daha cazıp hale getırmıs yemeklerı...resımlerı nerede cekıyorsan,ortamını ve sunumu cok guzel hazırlamıssın bravo!
etkınlıge katılımını muhakakka beklerım,ayrıbır renk ve lezzet katacagına ınanıyorum,daha ıyı takıp edebılmek ıcın lınklerıme eklıyorum senı...
sevgılerımle...
Yesimcigim...
Hangi yemege bakacagimi sasirdim. Hepsi birbirinden harika ve lezzetli görünüyor. Ellerine saglik.
Mutlu yillar diliyorum...
Sevgiler
Zehra
Yorum Gönder