kullanışlı mutfak aletleri için TIKLA
Hijyen kuralları için TIKLA
Tuz ile ilgili pratik bilgiler için TIKLA

2007/12/28

panforte


150 gr dövülmüş ceviz, fındık veya badem
75 gr doğranmış hurma
75 gr doğranmış kuru kayısı
50 gr -yarım su bardağı un
1/2 çay kaşığı tarçın
100 gr pudra şekeri
100 gr bal

Fırını 150°C getir. Cevizleri, meyveler, un, tarçın ile güzelce karıştır. Şeker ve balı bir tavada erit, kaynamaya başladığı zaman ceviz karışımına dök. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip, karışımı boşalt. 35- 40 dakika pişir. Ilıdıktan sonra üzerine biraz pudra şekeri dök ve dilimleyerek servis et. Panforte Italya`ya ait bir meyveli kektir. 13. yüzyılda Toscana bölgesinden çıktığına dair belgeler bulunmaktadır.

3 yorum:

sekergibi dedi ki...

şekerim
ellerine sağlık çok güzel görünüyorlar.
bide şu kelime doğrulamayı kaldırsan.
sen görmüyorsun ama yorum yazanlara çok gıcık oluyor.

aslı varmış, aslı yokmuş dedi ki...

Ellerine sağlık canım. Çok lezzetli ve sağlıklı bir tarif. Yeni yılın sana ve ailene sağlık başarı mutluluk getirmesini diliyorum.Sevgiler...

bir dilim bir tutam dedi ki...

Yesim'cim hangi tarifine yorum birakayim diye düsündüm.Yaaa sen ne kadar hamarat bir kizsin!Görüntü sahane...sunum desen öyle.....Seni daha iyi takip edebilmek icin arkadas listeme aliyorum.Sevgiler....