3 yumurta
1 1/2 dl = 135 gr şeker
2 çay kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı armut veya herhangi bir meyve likörü
1 1/2 yemek kaşığı süt
içi:
100 gr tereyağı
1 1/2 dl = 135 gr pudra şekeri
1 çay kaşığı şekerli vanilin
1 yumurta sarısı
3 yemek kaşığı likör
Yumurta ve şekeri iyice çırp. Un, kabartma tozu ve kakaoyu karıştır. Yumurtaya ekle. Süt ve likörü kat. 30x40 cm ölçülerinde bir fırın tepsisine karışımı dök. 5 dakika 250 ºC de pişir. Keki, üzerine şeker ekilmiş bir yağlı kağıda al. Tepsiyi üstüne kapat ve soğumasını bekle. Yağ ve şekeri karıştır. Şekerli vanilin, yumurta sarısı ve likörü ekle. Soğumuş keke bu harcı güzelce yay. Uzun olan tarafından içe doğru rulo yap ve dilimleyerek servis et.
1 yorum:
Kek sahane görünüyor,ellerinize saglik.
Yorum Gönder