kullanışlı mutfak aletleri için TIKLA
Hijyen kuralları için TIKLA
Tuz ile ilgili pratik bilgiler için TIKLA

2007/10/26

italyan usulü köfte çelengi


500 gr kıyma
3/4 dl = yarım su bardağından biraz az galeta unu
3/4 dl = yarım su bardağından biraz az süt
250 gr domates
1 yumurta
Tuz, karabiber
1 yemek kaşığı taze doğranmış fesleğen
15-20 adet çekirdekleri çıkarılmış zeytin
2 dilim ekmek
50 gr margarin
1 dl rende peynir
1 dl doğranmış maydanoz
1 diş ezilmiş sarımsak
Soya sosu

Galeta ununu süt ile beraber bir kaba koy. Domatesleri doğra ve sularını galeta unu karışımının içine süzdür. Karışımı 10 dakika beklet. Yumurta, kıyma, tuz, karabiber, fesleğen, zeytinleri karışıma ekle ve yoğur. Fırına dayanıklı bir kaba simit şeklinde döşe. Domatesleri boşluğa doldur. Yağı erit, ekmeklerin kenarlarını çıkarıp ufala. Maydanoz, peynir, sarımsağı da ekle ve domateslerin üzerine dök. Kıymaya fırçayla soya sosu sür. Fırında 225C° de 35-40 dakika pişir.

1 yorum:

Aybike Ceylan dedi ki...

Yesim'cigim,
Ellerine saglik, guzel bir hafta sonu diliyorum.

Sevgiler.