kullanışlı mutfak aletleri için TIKLA
Hijyen kuralları için TIKLA
Tuz ile ilgili pratik bilgiler için TIKLA

2007/10/09

güney Fransa`dan balık yahnisi


400 gr beyaz etli balık
2 kuru soğan
1 pırasa
100 gr mantar
500 gr doğranmış domates
Balık bulyonu
1 diş sarımsak
Safran
2 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı kekik
Tuz
400 gr karides
Gremolata :
1 limon
1 demet maydanoz
1 diş sarımsak

Balık ve soğanları ince doğra. Tuz ek. Pırasayı uzunlamasına ortadan keserek iyice yıka ve verev doğra. Mantarları dörde böl. Bütün sebzeleri yağda sotele. Bulyonu, sarımsağı, safran, kekik ve tuzu ekle. Balıkları, sebzelere kat ve 5 dakika pişir. Karidesleri ekle ve fazla pişirmeden sadece ısınana kadar karıştır. Limonun kabuğunu rendele ve kıyılmış maydanoz ve çintilmiş sarımsak ile karıştır ve balık yahnisinin üzerine serp.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Balık sağlıktır teşekkürler değişik bir tada benziyor

Ferkay dedi ki...

hayırlı bayramlar canım. sevdiklerinle birlikte nice bayramlara