kullanışlı mutfak aletleri için TIKLA
Hijyen kuralları için TIKLA
Tuz ile ilgili pratik bilgiler için TIKLA

2008/02/18

fettucini alfredo



Fettucini veya tagliatelle makarna
(her ikiside aynı tür makarna sadece Italyada bölgeye göre ismi değişiyor)
Tereyağı
100 gr mantar (ince dilimlenmiş)
2 diş sarımsak
1 su bardağı krema
1 su bardağı rende parmesan peyniri
Tuz, karabiber
kıyılmış maydanoz

Makarnayı paket talimatına göre haşla. Bir tencerede yağı erit. Doğranmış sarımsakları ve mantarları sotele. Kremayı ekle. Karıştırarak kaynat. Sıcakken makarna üzerine boşalt. Peyniri, tuz ve karabiberi ekle ve üzerine maydanoz serperek servis et. Bu makarna tavuk, karides, somon balığı ile de yapılabilir. Alfredo sosun özelliği krema ve sarımsak ile yapılmasıdır. Fazla kalorili olması istenmiyorsa, tereyağı yerine sıvı yağ, krema yerinede beşamel sos tercih edilebilir.

6 yorum:

ç e r k e z k ı z ı dedi ki...

ben fettucini alfredo tavuklu severim :)
eline sağlık...

Kevser - Elda'nin Annesi dedi ki...

Selam canim,
makarna nefis olmus, ellerine saglik, bende cok severim mantar soslu makarna cesitlerini, hele birde böyle serit makarnaya cok yakisiyor böyle kivamli soslar.

Benim sogancik diye tanittigim yesilligin frenk sogani oldugunu bak bende biryerlerde okumustum, bana da hic yabanci gelmedi bu kelime, ama o an hic aklimin ucundan bile gecmedi. Ben "sogancik" kelimesini burada Google'da almanca-türkce bir ceviri sitesinden aldim ve öyle dogru oldugunu sandim, neyse senin tespitlerinle hemen düzeltiyorum ve sana da tesekkür ediyorum dikkat ettigin icin ve düzelttigin icin.

Selamlar ve öptüm..

Aybike Ceylan dedi ki...

Yesim'cigim,
Ellerine saglik. Bende buna benzer yapiyorum sadece sarimsak koymuyorum, bir de oyle denemek lazim, sevgiler.

nerminn dedi ki...

merhaba, fettucini alfredo tarifini google'da ararken sizin tarifinizi buldum. evde mantar dışında bütün malzeme vardı. yaptım ve çok güzel oldu. tarif için çok teşekkürler

Gizem dedi ki...

Merhaba Yeşim Hanım,

Ben de alfredo tarifini ararken sizin sitenizi buldum. Gerçekten tarifleriniz birbirinden güzel gözüküyor. Bu tarifinizi de denedim. Tek kelimeyle mükemmel oldu :) Ellerinize sağlık.

Sevgiler...

selin gülbahar dedi ki...

makarnayı daha önce yedim ve çok beğenerek evde yapmak istedim sonra googleda tariflere bakarken sizinkini gördüm ve aynen yaptım çok güzel oldu çok beğendim teşekkürler tarif için