kullanışlı mutfak aletleri için TIKLA
Hijyen kuralları için TIKLA
Tuz ile ilgili pratik bilgiler için TIKLA

2007/09/08

samosa (hint böregi)


1 yufka
1-2 ufak patates
bezelye (konserve olmayacak)
zencefil
sogan
kimyon
tuz
karabiber

Patatesleri hasla ve ez. Bezelyeleri pisir ve patatese ekle. Zencefili rendele 1 tatli kasigi patatese kat. Soganlarida cok kucuk dogra ve yagda cevir ve karisima ekle. Butun baharatlarida kattiktan sonra, yufkadan el kalinliginda seritler kes ve en uca karisimdan doldur. Bir koseden baslayarak, ice dogru sararak ucgen sekline getir ve soguk suyla islatarak ucunu bastir ve samosalari kizgin yagda kizart. Samosa kökeni Hindistana dayanan bir aperatiftir. Degisik ic malzemeler kullanilarakda hazirlanabilir.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

İçersine mercimek katıldığında harika oluyor, tavsiye ederim.