kullanışlı mutfak aletleri için TIKLA
Hijyen kuralları için TIKLA
Tuz ile ilgili pratik bilgiler için TIKLA

2007/09/18

ratatouille


4 kirmizi biber
3 kuru sogan
300 gr kabak
300 gr patlican
7 domates ve yarim bardak su
veya domates puresi
2 dis sarimsak
1 defne yapragi
1 cay kasigi feslegen veya kekik
tuz, karabiber
limon suyu
sivi yag

Biberleri serit halinde kes. Soganlari dilimle. Patlican ve kabagi iri dogra. Domatesleri iri dogra. Sivi yagda sogan ve biberleri sotele. Diger sebzeleri, domates puresini, tuz , biber ve limon suyu haric, kalan butun malzemeleri ekle. Kapagini örterek, kisik ateste 15 dakika pisir. Daha sonra kapagini acarak 10 dakika harli ateste pisirmeye devam et ki suyu azalip koyulassin. Tuz, biber ve limon suyunu kat. Soguk yada sicak yenilebilir. Klasik bir fransiz yemegidir. Adini benim favorim olan bir animasyon filmede vermistir. Izlemenizi tavsiye ederim.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Jag heter Ing-Britt Ljungkvist och är en kråkaaaa. Bra mat vi kråkor gilla mycket kraaa kraaa

nurdan dedi ki...

canım teşekkürler..sanırım ramazanda burayı gezmek iyi olacak..iftar sofrasına çeşitleri burada buluyorum..ellerine sağlık..sevgiler..