kullanışlı mutfak aletleri için TIKLA
Hijyen kuralları için TIKLA
Tuz ile ilgili pratik bilgiler için TIKLA

2007/09/14

domates sosunda italyan köfteleri


dogranmis domates veya puresi
1 kuru sogan
1/2 havuc
2 dis sarimsak
kekik (taze varsa)
feslegen
sebze bulyonu
sivi yag
tuz
karabiber
köfteler icin;
400 gr kiyma
5 yemek kasigi galeta unu veya ufalanmis ekmek
ekmekleri islatacak kadar sut
1 yumurta
1 yemek kasigi dogranmis kuru sogan
1 yemek kasigi dolmalik fistik
2 yemek kasigi guneste kurutulmus domates
2 dis sarimsak
tuz

Sogan ve havucu dogra ve yagda cevir. Domatesleri iri dogra ve sarimsaklar, feslegen, kekik, sebze bulyonu ile ekle. Domatesler suyunu cekene kadar kaynat. Kurutulmus domatesi, fistiklari iri sekilde dogra. Köfte malzemelerine kat. Yuvarlak köfteler yap. Az sivi yagda renk alana kadar kizart. Bir firin kabina köfteleri koy. Domates sosunu blenderdan gecirip uzerine dök. 175 °C de pisir.

Hiç yorum yok: