kullanışlı mutfak aletleri için TIKLA
Hijyen kuralları için TIKLA
Tuz ile ilgili pratik bilgiler için TIKLA

2009/03/24

Ispanaklı cannelloni




1 kutu cannelloni makarna
500 gr ıspanak
200 gr mantar
500 gr domates püresi
500 ml süt
50 gr tereyağı
50 gr un
Tuz, karabiber
Sıvı yağ

Ispanakları irice doğrayıp sotele. Mantarları da temizlendikten sonra dilimleyerek harlı ateşte suyunu çektir. Baharatla tatlandırdıktan sonra, boru şeklindeki makarnanın içlerini doldur. Domates püresini makarnanın üzerine boşalt. Tereyağını erit ve unu hafif kavur. Sütü yavaşça ekleyerek, koyulaşana kadar kaynat. Tuz ve biber ekleyip, domates püresinin üzerine dök. 200 derecede makarna yumuşayıp hafif renk alana kadar pişir.

2 yorum:

Gönülünce Lezzetler dedi ki...

Nefis bir lezzet olmuş ellerine sağlık arkadaşım...
Sevgiler...

meleginmarifetleri dedi ki...

Harika olmuş Yeşimcim bu yemek ellerine sağlık.
Nerelerdesin ya yoğunmusun konuşamaz olduk..
Sevgiler öptüm by..