kullanışlı mutfak aletleri için TIKLA
Hijyen kuralları için TIKLA
Tuz ile ilgili pratik bilgiler için TIKLA

2008/03/02

kakuleli kek


200 gr margarin
2 yumurta
3 dl = 270 gr şeker
8 dl = 480 gr un
1 yemek kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı dövülmüş kakule
1 çay kaşığı tarçın
3 dl = 300 ml süt
Dövülmüş ceviz

Yağı erit ve soğut. Yumurta ve şekeri çırp. Un, kabartma tozu, kakule, tarçın, süt, ceviz ve yağı ekle. Iyice karıştır. Karışımı yağlanmış kalıba dök. 175º de pişir.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba, cok ilginc bir kek olmus, yani kakuleli kek ilk defa görüyorum ama hosuma gitti. ben severim ilginc ve yeni tarileri denemeyi. bunuda insallah denemek istiyorum. Ellerinize saglik, iyi pazarlar...

www.blogcu.com/kayserimutfagi

EZGi :)) dedi ki...

çok değişik bir tarif.çok hoş görünüyor.ellerine saglık sevgiler

Hülya dedi ki...

Çok güzel görünüyor kekin.
Senin tariflerin son derece değişik ve ilgimi çekiyor ellerine sağlık.
Sevgilerimle

Aybike Ceylan dedi ki...

Ne ilginc bir tarif olmus Yesim'cigim, bu kakule dene seyin tadi nasil bir sey? merak ettim.

Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Yemeklerin bir harika birde kullandigin baharatlarin(zerdecal,feslegen,kakule gibi)isvecce karsiliginida yazarsan cok sevinirim.Basarilar