kullanışlı mutfak aletleri için TIKLA
Hijyen kuralları için TIKLA
Tuz ile ilgili pratik bilgiler için TIKLA

2008/01/04

Çin böreği


Yufka
50 gr eritilmiş margarin
Içi :
300 gr kıyma
Ince doğranmış lahana
Dilimlenmiş yeşil soğan
Irice rendelenmiş havuç
1 yemek kaşığı soya sosu
Karabiber

Kıymayı sıvı yağda çevir ve lahana, soğan, havucu ekle. Karıştırarak sotele. Soya, karabiber ile tatlandır ve ılımasını bekle. Yufkaları üçgen şekillerde kes ve harçtan eşit şekilde paylaştır. Kenarlarına fırça ile eritilmiş yağ sür ve rulola. Fırın tepsisine diz ve üzerlerine de yağ sür ve renk alana kadar 225Cº de kızart ve salata ile servis et.

7 yorum:

Disalce dedi ki...

kıyma varya bu börekte işte ben bayılırım buna....

ellerine sağlık canım...

Aybike Ceylan dedi ki...

Yesim'cigim,

Ellerine saglik, harika olmus her zamanki gibi.

Bu arada ABBA'ya ben bayilirim, iki CD si var bende, cok hosuma gitti.

Sevgiler ve guzel bir hafta sonu diliyorum.

Betül dedi ki...

yeşimcim



ne güzel bir börek bu böyle mmmmm hem de kıymalı ellerine sağlık cnm

Kevser - Elda'nin Annesi dedi ki...

Nefis, harika ben de cok severim, cin böregini ben bir aralar tavuk ve sebzelerle de yapardim, o sekliylede güzel oluyor. Senin de ellerine saglik canim.

Sana güzel bir hafta sonu tatili diliyorum ve izninle sayfani linklerime ekliyorum.

Selam ve sevgilerimle..

Eya dedi ki...

Ah Yesimcigim...

Cin böregän cok leziz görünüyor. Kurabiye hastasiyim bu arada, kahvenin yaninda mutlaka olmali ve seninkiler tam isabet.Ellerine saglik

Zehra

Adsız dedi ki...

canım ellerine sağlık..börek miss gibi olmuş...kıymada pek yakışmış...görüşmek üzre...

Adsız dedi ki...

It looks delicious, I'm going to try it, thanks for sharing! Why don't more people talk about the food?!