1 kg tavuk
Tuz, karabiber
300 ml kırmızı şarap
100 ml tavuk suyu
2 defne yaprağı
Taze kekik (daha sonra alması kolay olsun diye ip ile bağlanmış)
1 diş ezilmiş sarımsak
200 gr mantar
15-20 adet arpacı
k soğ
an
1 ç
ay kaşığı
niş
asta
Tavuğu parçala. Soğanları yağda çevir ve tavukları ekle. Tuz, karabiberi kat. Mantarlar, defne yaprağı, kekik, sarımsak ve şarap, tavuk suyunu ekleyip kapağı örtülü şekilde kısık ateşte 40 dakika pişir. Nişastayı ekle ve sosun koyulaşmasını sağla. Kekik ve defne yapraklarını al ve patates veya salata ile servis et. Coq au vin klasik bir Fransız yemeğidir ve orjinalinde domuz etinden yapılmış bacon bulunmaktadır.
1 yorum:
Yeşimm çok güzel görünüyor bu yemek denemek lazım da biliyorsun ben şaraptan haz etmem yemekte tadı nasıl oluyorki acaba bu boynuzlarda pek güzeller ya tam benlik kurabiyeler un kurabiyesi gibi dimi ellerine sağlık öptüm bayy
Yorum Gönder