kullanışlı mutfak aletleri için TIKLA
Hijyen kuralları için TIKLA
Tuz ile ilgili pratik bilgiler için TIKLA

2007/12/25

biberiyeli yahni


500 gr kemiksiz et
Sıvı yağ
1 elma dilimleri şeklinde kesilmiş kuru soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı iri çekilmiş karabiber
1 şişe bira 33 cl
1 tablet et bulyonu
2 çay kaşığı doğranmış taze biberiye
3 havuç
½ kereviz
nişasta

Eti iri zar şeklinde doğra, yağda çevir ve soğanı ekle. Tuz, biber ek ve birayı dök. Bulyon tableti içine at. Biberiyeyi ekle ve kapağı örtülü şekilde 40 dakika pişir. Sebzeleri iri zar şeklinde doğra ve tencereye ekle. Yumuşayana kadar pişir. Biraz nişasta ile et suyunu koyulaştır ve birkaç dakika kaynat. Biberiye ile süsleyerek servis et.

3 yorum:

NiNo dedi ki...

ellerine saglik canim sofranda muthis bu ara da

Adsız dedi ki...

nefis bir tarif buuuuu

Pembelinin Mutfağı dedi ki...

Merhaba, ellerine sağlık harika görünüyor.