4 kırmızı biber
Zeytinyağı
Içi:
350 gr kıyma
1 büyük kuru soğan
Zeytinyağı
2 domates
Galeta unu
1 yumurta
Tuz, karabiber
Süsleme:
Maydanoz
Fırını 175C° ye ayarla. Biberlerin üst kısımlarını kapak şeklinde kes ve tohumlarını boşalt. Damar kısımlarını dikkatlice ayır. Güzelce sudan geçirip ters çevir iyice süzülmelerini sağla. Yağlanmış bir kalıba koy. Soğanları doğra ve yağda çevir. Kıymayı bütün iç malzemeleri ile karıştır ve biberlerin içine doldur. Biberlerin kapaklarını da koyarak fırının alt kısmında 1 saat pişir.
3 yorum:
Yesim'cigim,
Ellerine saglik, vallahi hizina yetisemiyorum :)
Soganli payda da gozum kaldi desem.
Ellerine saglik, harika olmuslar, guzel bir hafta sonu diliyor, sevgilerimi gonderiyorum.
merhaba harika görünüyor doldurulmuş kırmızı biber dolmalarınız tarifi okurken bile agzım sulandı...elinize saglık maşallah çok marifetlisiniz...
ÇOK LEZİZ GÖRÜNÜYOR ELLERİNE SAĞLIK ARKADAŞIM.
Yorum Gönder