kullanışlı mutfak aletleri için TIKLA
Hijyen kuralları için TIKLA
Tuz ile ilgili pratik bilgiler için TIKLA

2007/11/15

brokoli çorbası


500 ml su
1 tane sebze bulyon tableti
700 gr brokoli
100 gr kereviz
3 adet kuru soğan
5 diş sarımsak (isteğe bağlı)
3 dl = 300 ml krema
Tuz

Suyu kaynat ve bulyonu ekle. Brokolileri buketlere ayır (brokolilerin buketleri başka yemekte kullanmak üzere saklanabilir ve sadece sapları da kullanılabilir) ve kerevizi rendele. Sebzeleri suya kat ve 5 dakika kaynat. Soğanları ve sarımsakları biraz yağda sotele ve bulyonda pişen sebzeler ile birlikte püre haline getir. (suyu da dahil) Püreyi bir tencereye al ve kremayı boşalt. Karıştırarak kaynat. En son tuzunu ekle. Brokoli yerine karnabahar veya her ikisi birarada, kereviz yerine de pırasa kullanılabilir.

Hiç yorum yok: