kullanışlı mutfak aletleri için TIKLA
Hijyen kuralları için TIKLA
Tuz ile ilgili pratik bilgiler için TIKLA

2007/10/29

wallenbergare


500 gr iyi çekilmiş dana kıyma
200 ml krema
4 yumurta sarısı
1 çay kaşığı tuz
Karabiber
Kızartma için yağ
Mantar ve maydanoz karışımı:
200 gr mantar
Margarin yada tereyağı
2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
Tuz, karabiber

Mantarları dilimle ve yağ da sotele. Maydanozu ekle ve tuz, karabiber ek. Bir süre daha yağ da karıştır ve bir kenara al. Kıyma ve kremayı birbirine kat. Yumurta sarılarını, karıştırırken teker teker ekle. Tuz ve karabiberini ek. Güzelce yoğur. Karışım gevsek olacak. Elleri ıslatarak 8 parçaya ayır ve yuvarlak şekil ver. Tereyağı veya margarinde kızart ve patates püre, bezelye ve mantar karışımı ile servis et. Wallenbergare bir isveç klasiğidir. Köftelerin içinin çok gevşek olması, dış kısmının da hafif kahverengi renk alması gerekiyor.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Hmmmm ne güzel bi yemek bu adı biraz zor gibi ama tam damak zeckime uygun ellerine sağlık canım.....Yanına pürede nefis yakışmış tabi bezelyelerde ayrı bir renk ve lezzet....