kullanışlı mutfak aletleri için TIKLA
Hijyen kuralları için TIKLA
Tuz ile ilgili pratik bilgiler için TIKLA

2007/10/01

patates mos-patates ezmesi


1 kg
patates
1,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber

Patatesleri soy ve küçük parçalara doğra. Tuzlu suda yumuşayana kadar haşla. Suyu boşalt ve buharının bitmesini bekle. Patatesleri ez, ılık sütü ve yağı ekle. Tuz ve karabiber kat iyice karıştır. Bu tarif patates ezmesi diye çevrilebilir. Patates püresi 100 gr yağ katılarak yapılır ve patatesin pürüzsüz kıvamda olması gerekir. Fazla yağlı yemek istemeyenler patates ezmesi tercih edebilir. Sosis, köfte, tavuk ve et çeşitleriyle servis edilebilir.

Hiç yorum yok: