
2 su bardağı avorio/arborio pirinci
3 adet tatlı soğan(tas kebapl
ık soğ
an olabilir)
1 su bardağı beyaz şarap
0,5 lt
tavuk veya et suyu
100 gr rende parmesan peyniri
tuz ve karabiber
Tavuk veya etsuyunu bir tencereye boşalt ve kaynat. Bu arada soğanları çinterek, bir tavada pirinçle beraber sıvı yağda renk şeffaflaşana kadar sotele. Şarabı dök ve kaynat. Arada karıştır ve pirinç çektikçe azar azar bulyonu ekle. Pirinç kremamsı kıvamda olduğunda risotto hazır demektir. Parmesan peynirini kat ve tuz, biber ekip servis et.
2 yorum:
Yesim,
Ellerine saglik, ne guzel seyler yapmissin, iyi bayramlar. Sevgiler
Adını çokça duyduğum bir yemekti. Tarifini paylaştığın için teşekkürler.
Hayatı yenecek kadar güçlü, hayattan beklentilerini alacak kadar umutlu, umudunu yitirmeyecek kadar inançlı, mutlu ve sevgi dolu günler senin olsun... İyi haftalar.
Yorum Gönder