2 hindi göğsü
Tuz, karabiber
1 yumurta
Galeta unu
2 yemek kaşığı yağ
Karnabahar
1 kuru soğan
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı zerdeçal
½ çay kaşığı curry
6 yemek kaşığı su
Tuz, karabiber
Hindi göğüslerini uzunlamasına ortadan kes ve 4 adet biftek elde et. Biraz bastırarak incelt ve iki tarafınada tuz, biber ek. Şnitzelleri önce yumurtaya sonra galeta ununa batır, yağda kızart ve ısıtılmış bir kapta beklet. Soğanı ve sarımsağı yağda çevir. Zerdeçal ve curry`i ekle. Karnabaharı ufak buketlere ayırarak tencereye kat ve yağda çevirmeye devam et. Suyu koy ve karnabahar yumuşayana kadar kapalı pişir. Tuz ve biber ekle. Hindi şnitzelleri karnabahar ve pilav ile servis et.
6 yorum:
Yesim'cigim,
ne guzel tarifler bunlar, resimler de oyle. Bunlar evde yaptiklarin mi yoksa okulda yaptigin tarifler mi?
Mutlaka deneyecegim, sevgilerimi gonderiyorum.
Görüntü harika.. Zerdeçalın rengi karnıbaharı çok hoş boyamış...
Zerdeçal aynı zamanda çok da faydalı, ama o kadar kuvvetli bir tadı var ki, alışmak biraz zor gibi.. :)
Ellerine sağlık, takipdeyiz.. :)
Merhaba Yeşim, ne güzel bir yer olmuş burası. :)
Geldiğime seni tanıdığıma çok sevindim.
Ben gezmeye devam edeyim. Ama söylemeden geçemeyeceğim hint yemekelrine bayılırım. Burada bol bol hint rest. var ve ben mutlaka 2 haftada bir oradayım. baharat benim için vazgeçilmezdir...
ne güzel bir görüntü ellerinize sağlık sevgiler
Baharatla zenginleştirilmiş çok güzel bir menü olmuş , ellerine sağlık canım...
nefis görünüyor ellerine sağlık...
Yorum Gönder