kullanışlı mutfak aletleri için TIKLA
Hijyen kuralları için TIKLA
Tuz ile ilgili pratik bilgiler için TIKLA

2007/10/04

şehriyeli karides şiş


Arpa şehriye
750 gr karides
25 gr margarin
½ limon suyu
Karabiber
1 kuru soğan
1 kırmızı biber
1 -2 diş sarımsak
1 su bardağı krema
Yarım su bardağından biraz az su
½ tablet balık bulyonu
Safran
Yarım su bardağı parmesan peyniri
Tuz, karabiber

Karidesleri şişlere geçir. Şehriyeleri pişir. Soğanı çok küçük doğra. Biberi zar şeklinde doğra. Yağda yumuşayana kadar çevir. Kremayı, suyu, bulyonu, safran ve sarımsağı ekle. Kaynat. Peyniri kat ve biraz daha kaynat. Bir tavada yağ erit ve limon suyu ile karidesleri biraz kızart. Karabiber ek. Şehriyeleri sos ile karıştır. Üzerine karides şişlerini koyarak limon ile servis et.

Hiç yorum yok: