
Beef stroganoff bir Rus klasiğidir. Bifteğin krema ile pişmesi ile oluşan ama değişik ülkeler tarafından farklı uygulanan bir yemektir.
400 gr kalçadan kesilmiş inek eti
2 kuru soğan
2 yemek kaşığı domates püresi
2 çay kaşığı hardal
1 su bardağı krema
Salatalık turşusu
Sıvı yağ
Eti jülyen şeklinde doğra ve yağda renk alana kadar çevir. Eti başka bir tencereye alarak aynı tavada soğanları sotele. Onuda kaba alarak, etin üzerine domates püresi, hardal ve kremayı ekle. Kısık ateşte, kapak örtülü 5 dakika pişir. Tuz ve biber ek. Salatalık turşusunu şerit halinde kesip ete kat. Pilav, makarna veya patates ile servis et.
2 yorum:
merhabalar ben hep ziyaretine geliyorum çalışmaların hepsi çok hoş selamlar
Merhaba Yeşimcim,
ilgin için çok teşekkür edrim aslında sayfa açtım adı : ofisyemekleri.blogspot.com henüz taşınmadım yakında işallah...
Bu arada senin sturulden yaptım hatta bu gün yayımlayabilirim belki ama badem bizde yoktu en yakın markettede bulamadım ben de içine tarçın koydum yinede güzel oldu teşekkürler canım...
Yorum Gönder