kullanışlı mutfak aletleri için TIKLA
Hijyen kuralları için TIKLA
Tuz ile ilgili pratik bilgiler için TIKLA

2009/02/02

Truffel` lı pasta


15-20 dilim
150 g margarin
3 dl = 270 gr şeker
1 dl = yarım su bardağı kakao
2 çay kaşığı vanilya şekeri
2 yumurta
2 dl = 120 gr un
Truffel;
150 ml krema
2 yemek kaşığı margarin
200 gr bitter çikolata

Fırını 175° ayarla. Yağı bir tavada erit. Içine şekeri, kakaoyu ve vanilyayı ekle. Karıştırarak yumurtaları teker teker ekle, en son unu kat. Yağlanmış yuvarlak bir kalıba dök. 20 dakika pişir. Kekin içi hafif yumuşak ve sulu kalacak. Kremayı ve tereyağını kaynat. Içine çikolatayı parçalayarak koy ve erit. Buzdolabında 1 saat hafif dondur. Sonra kekin üzerine yay.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

hem pratik hem lezzetli ellerinize sağlık...

Adsız dedi ki...

internette gordugum en degisik yemek tarfileri..

baskalari ile paylastiginiz icin tesekkurler.

tum yemekleri inceleyemedim google dan karides salatasi ararken rastladim blogunuza. ama gordugum kadariyla tarifler hem bulunabilen malzemelerden, hem de cok anlasilir. yemekler zaten cok farkli.

tekrar tesekkurler.

Erdogan Gunel

sihirlirloklava dedi ki...

gaye pratik ve güzelmiş.ellerinize sağlık...