kullanışlı mutfak aletleri için TIKLA
Hijyen kuralları için TIKLA
Tuz ile ilgili pratik bilgiler için TIKLA

2007/09/23

tarçın topları


125-150 gr margarin
500 ml (5 dl) süt
50 gr maya
1 çay kaşıgı tuz
yarım su bardağı (1 dl) şeker
14-15 dl un (1,5 kg)
içi için;
100 gr yağ
yarım su bardağına yakın şeker
2 yemek kaşığı tarçın

Bir tencerede yağı erit, sütü ekle ve 37˚ olana kadar ısıt. Mayayı bir kapta ufala. Sıvıdan biraz ekleyerek mayayı erit, sonra hepsini boşalt. Tuz, şeker ve unu ekle. Hamuru yoğurmak için biraz un ayır. Hamur pürüzsüz olana kadar yoğur. 30 dakika bir örtü altında mayala. Yağ, şeker ve tarçını karıştırarak birbirine yedir. Hamuru tekrar yoğur ve 30x40 cm ölçüsünde düz şekilde aç. Iç malzemeyi kaşıkla yayarak, hamurun uzun tarafından katlayarak rulo haline getir. 2 cm genişliğinde kes. Iç kısımları gözükecek şekilde tepsiye dizerek , 20 dak daha mayalandır. Üzerlerine yumurta sürüp, fırının orta gözünde 250°C de yaklaşık 8 dakika pişir.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Kraaaaa kraaaaa ser gott ut! När kastar du ut smulorna?

Gönülünce Lezzetler dedi ki...

Tarçınlı toplar çok değişik bir tat gibi geldi bana.Cevizli veya paeynirli rulo yaparımda tarçınlısı farklı bir lezzet.Aslında tam benlik ben tarçını çok severim.Ellerinize sağlık...