500 gr kiyma
yarim su bardagi galeta unu
1 su bardagina yakin sut
tuz, karabiber
1 cay kasigi yenibahar
1 yumurta
2 yemek kasigi sotelenmis kuru sogan
Galeta ununu ve sutu bir kapta karistir. 10 dakika galeta ununun sutu cekmesini bekle. Kiyma, baharatlar, yumurta ve sogani ekle ve yogur. Kiymanin kayis gibi olmamasi icin fazla yogurmamak gerekir. Kiymayi yuvarlak toplar haline getir. Sekil verirken, eller suda islatilirsa toplar duzgun olur. Köfteleri yagda kizart. Isvec`te bu köfteler haslanmis patates ve yaban mersini receli ile servis edilir. Isveç köftelerinden bol miktarda yapip, rengi dönene kadar kizartip daha sonra buzlukta saklayabilirsiniz. Kullanacaginiz zaman firinda biraz isitmak yeterli.
2 yorum:
merhaba yeşim.yemek tariflerin çok güzel ve anlaşılır.isveç köftesini çok severim.hep hazır aldım ama sayende artık kendim de yapabileceğim.teşekkürler.yeni tariflerini bekliyoruzz.supersiiinnn :)
Yesim'cim blog süper sen cok tatlisin yemekler harika....
Isvec köftesini hic denememistim daha önce ama eminim nefis olmustur resimdeki görüntüsü harika cünki ellerine saglik canim sevgiler...
Yorum Gönder