aynı boyutlarda patates
eritilmiş tereyağı
tuz
galeta unu
Fırını 225ºC ye ayarla. Patatesleri soy ve dibine kadar kesmeden dilimle. (Patates bir tahta kaşık içine konularak kesilebilir) Kesilen kısımları üste gelecek şekilde yağlanmış tepsiye diz. Eritilmiş yağı fırça ile sür. Patatesler yumuşayana kadar pişir. Fırından çıkarmaya yakın tuz ve galeta ununu serp. Kızardıktan sonra et yemekleri ile servis et.
6 yorum:
yeşimcim ilk ben geldim ilk ben eyrim valla ne güzel tarifler eklemişsin böyle ellerine sağlık canım harika olmuş hepside..sevgilerimle
enfes gorunuyorrrrrrr
çok güzel olmuştur eminim ellerine sağlık
*patatesleri fırınlarken bu şekilde denedim ve sunumu daha hoş oldu ama çok geç pişti,ben biraz kalın dilimlemişim galiba.
sevgiler
En sevdiğim "patatesle yapılan garnitür/yan yemek"lerdn... Üzerinde özellikle susam/çörekotuna bayılırım :) görüntüsü öyle çok hoşuma gider :)
genelde patates ğüresi yapardım ama bunu mutlaka deneyeceğim hoş olmuş. Ellerinize saglık.
not: Blogunuzu çok beğendim blograzzide favorilerime ekleyip sitemde bağlantılarıma ekleyeceğim.
www.elimkolum.com
Yorum Gönder