kullanışlı mutfak aletleri için TIKLA
Hijyen kuralları için TIKLA
Tuz ile ilgili pratik bilgiler için TIKLA

2007/12/27

hasselback potatis (fırında patates)



aynı boyutlarda patates
eritilmiş tereyağı
tuz
galeta unu

Fırını 225ºC ye ayarla. Patatesleri soy ve dibine kadar kesmeden dilimle. (Patates bir tahta kaşık içine konularak kesilebilir) Kesilen kısımları üste gelecek şekilde yağlanmış tepsiye diz. Eritilmiş yağı fırça ile sür. Patatesler yumuşayana kadar pişir. Fırından çıkarmaya yakın tuz ve galeta ununu serp. Kızardıktan sonra et yemekleri ile servis et.

6 yorum:

Gönül dedi ki...

yeşimcim ilk ben geldim ilk ben eyrim valla ne güzel tarifler eklemişsin böyle ellerine sağlık canım harika olmuş hepside..sevgilerimle

NiNo dedi ki...

enfes gorunuyorrrrrrr

Melek* dedi ki...

çok güzel olmuştur eminim ellerine sağlık

ç e r k e z k ı z ı dedi ki...

*patatesleri fırınlarken bu şekilde denedim ve sunumu daha hoş oldu ama çok geç pişti,ben biraz kalın dilimlemişim galiba.
sevgiler

La Madame Chapeau dedi ki...

En sevdiğim "patatesle yapılan garnitür/yan yemek"lerdn... Üzerinde özellikle susam/çörekotuna bayılırım :) görüntüsü öyle çok hoşuma gider :)

Adsız dedi ki...

genelde patates ğüresi yapardım ama bunu mutlaka deneyeceğim hoş olmuş. Ellerinize saglık.

not: Blogunuzu çok beğendim blograzzide favorilerime ekleyip sitemde bağlantılarıma ekleyeceğim.

www.elimkolum.com