kullanışlı mutfak aletleri için TIKLA
Hijyen kuralları için TIKLA
Tuz ile ilgili pratik bilgiler için TIKLA

2008/11/14

Reçelli kurabiyeler


5 dl = 300 gr un
1 dl = ½ su bardağı patates nisaştası
1 ½ dl = ¾ su bardağı pudra şekeri
300 gr soğuk margarin
1 yemek kaşığı su
Istenilen ceşit reçel

Hamur için bütün malzemeleri karıştırıp yoğur. Dolapta 1 saat dinlendirdikten sonra 4 cm kalınlığında rulo haline getir. Bıçakla dilimle ve yuvarladıktan sonra fırın kabına diz. Ortalarına parmakla bastırarak çukur yap ve reçel ile doldur. 175° de 15 dakika veya kurabiyeler hafif pembemsi bir renk alana dek pişir.

4 yorum:

meleginmarifetleri dedi ki...

oldukça güzel görünüyor bu kurabiyeler ellerine sağlık yeşimcim..
Hoşçakal.

Zehra Gürgen dedi ki...

Şu reçelli kurabiyeleri çok seviyorum ama maalesef görüntü her zaman istediğim gibi olmuyor. Bunlar harika olmuş Yeşimcim.Ellerine sağlık...

Adsız dedi ki...

bu kurabiyelerden bende çok yaparım çok lezzetliler değilmi:)

elma şekeri dedi ki...

enfes görünüyor ellerinize saglik....